a15380

Fermenteringsset - Kilner

479:- Exkl. moms
ANTAL:

Gör egen din egen kimchi - och annan fermenterad mat!


Med Kilners fermenterings-kit kan du enkelt göra kimchi, surkål och andra fermenterade grönsaker hemma. Det tar sin lilla tid, men fermenteringsbehållaren gör jobbet!

Välj dina favoritgrönsaker och addera vatten och salt enligt anvisningarna. Lägg keramikstenarna över råvarorna för att hålla dem nedsänkta i vätskan och försegla sedan glasburken med ett silikonlock och luftventil som släpper ut koldioxid utan att släppa in luft. Du behöver alltså inte öppna burken för att lätta på trycket, det sköter sig själv. Fermenteringsprocessen tar ca 4-6 veckor.

Fermentering är en urgammal konserveringsmetod, med många hälsofördelar. Fermenterad mat är till exempel rik på vitaminer, mineraler och probiotika, den stärker immunförsvaret, bevarar C-vitaminer i grönsaker och hjälper kroppen att ta upp zink och järn.
Syrad mat är inte bara nyttig, den är supergod också! Grönsakerna får en helt annan smak. Testa dig fram, gör olika smakkombinationer och hitta nya favoriter!

Så här enkelt gör du hemmagjord surkål:

 1. Strimla vitkål, häll ner i en skål och strö över havssalt.
 2. Massera kålen med en mortel eller träslev för att pressa bort vätskan.
 3. Packa kålen tätt i fermenteringsburken och addera ca 1 liter vatten (tills kålen är täckt av vätska). Lämna ca 6,5 cm utrymme över vätskan.
 4. Addera keramikstenarna för att hålla kålen nedsänkt i saltvattnet.
 5. Försegla burken med silikonlocket och sätt på ventilen. Fyll ventilen med vatten. Låt stå i 4-6 veckor för att fermentera och förvara sedan i en tät glasburk (medföljer ej).

Titta gärna på filmen för att se hur man gör fermenterad rödkål!

 • Fermenteringssetet inkluderar: 3-liters glasburk, silikonlock, luftventil och 2 st keramiska tyngder.
 • Instruktioner och recept medföljer (text på engelska).
 • Material: Glas, trä, silikon, keramik.
 • Rengöring: Handdisk. Burken tål maskindisk.
 • Volym: 3 liter.
 • Mått: 12,7 x 30 x 26 cm.
 • Varumärke: Kilner.
Se även: