Till kassan

Varukorgen

Välkommen till vår snabbkassa för företagsbeställningar över 2500 kr

Här kan du göra din beställning snabbt och lätt. Du kan välja ev. presentinslagning, hälsningskort och utskicksalternativ. Vi erbjuder 30 dagars betalning mot faktura, vid godkänd order. Efter du har lagt din beställning kontaktar vi dig med eventuella frågor, information och/eller en orderbekräftelse.

  • Antal varor
    Styckpris
    Totalt
    Finns på lager
    -
    -
    -
    Presentinslagning erbjuds ej
    Presentinslagning?
    Presentinslagning à -
    -
Mellanslag, STORA/små bokstäver måste vara exakt rätt, annars fungerar inte koden.
Mellanslag, STORA/små bokstäver måste vara exakt rätt, annars fungerar inte koden.
Frakt från:
Totalt exkl. moms:
Vi kan märka utsidan av kartongen med ett klistermärke:

Till kassan
Vill du hämta beställningen på vårt lager i Malmö - maila b2b@bluebox.se
Privatkund | Företagskund
Favoriter Varukorg

a15380

Fermenteringsset - Kilner

Gör egen din egen kimchi - och annan fermenterad mat!


Med Kilners fermenterings-kit kan du enkelt göra kimchi, surkål och andra fermenterade grönsaker hemma. Det tar sin lilla tid, men fermenteringsbehållaren gör jobbet!

Välj dina favoritgrönsaker och addera vatten och salt enligt anvisningarna. Lägg keramikstenarna över råvarorna för att hålla dem nedsänkta i vätskan och försegla sedan glasburken med ett silikonlock och luftventil som släpper ut koldioxid utan att släppa in luft. Du behöver alltså inte öppna burken för att lätta på trycket, det sköter sig själv. Fermenteringsprocessen tar ca 4-6 veckor.

Fermentering är en urgammal konserveringsmetod, med många hälsofördelar. Fermenterad mat är till exempel rik på vitaminer, mineraler och probiotika, den stärker immunförsvaret, bevarar C-vitaminer i grönsaker och hjälper kroppen att ta upp zink och järn.
Syrad mat är inte bara nyttig, den är supergod också! Grönsakerna får en helt annan smak. Testa dig fram, gör olika smakkombinationer och hitta nya favoriter!

Så här enkelt gör du hemmagjord surkål:

  1. Strimla vitkål, häll ner i en skål och strö över havssalt.
  2. Massera kålen med en mortel eller träslev för att pressa bort vätskan.
  3. Packa kålen tätt i fermenteringsburken och addera ca 1 liter vatten (tills kålen är täckt av vätska). Lämna ca 6,5 cm utrymme över vätskan.
  4. Addera keramikstenarna för att hålla kålen nedsänkt i saltvattnet.
  5. Försegla burken med silikonlocket och sätt på ventilen. Fyll ventilen med vatten. Låt stå i 4-6 veckor för att fermentera och förvara sedan i en tät glasburk (medföljer ej).

Titta gärna på filmen för att se hur man gör fermenterad rödkål!

  • Fermenteringssetet inkluderar: 3-liters glasburk, silikonlock, luftventil och 2 st keramiska tyngder.
  • Instruktioner och recept medföljer (text på engelska).
  • Material: Glas, trä, silikon, keramik.
  • Rengöring: Handdisk. Burken tål maskindisk.
  • Volym: 3 liter.
  • Mått: 12,7 x 30 x 26 cm.
  • Varumärke: Kilner.