a14843

Smaksatt isländskt havssalt (4-pack)

312:- Exkl. moms
ANTAL:

Set med isländskt havssalt i fyra olika smaker!


Saltverk producerar isländskt flingsalt som du aldrig smakat det förut. I denna samlingsask har saltet smaksatts på fyra olika sätt, med isländsk natur och tradition i fokus. Nedan står några tips på användningsområden från Saltverk, men var inte rädd för att testa och experimentera fram egna smakkombinationer. Med såhär spännande smaker är det mer än okej att leka med maten!

Saltverks presentset innehåller smakerna:

  • Arktisk timjan - Isländskt havssalt med arktisk timjan, en vild timjan som växer ur grusig jord och torra hedar på Island. Ett salt med smak av naturen som passar perfekt till bl.a. vilt, lamm och fisk.
  • Björkrökt - Ett rökigt salt som torkats över björkved efter gammal isländsk tradition. En intensiv smakupplevelse som passar riktigt bra till ägg, fiskrätter och grönsaker.
  • Lakrits - En unik blandning av persisk rå lakritsrot och isländskt havssalt. En kombination du troligen aldrig smakat förr, men söta och salta toner som passar perfekt på morgongröten, kakor, choklad och desserter, eller strösslat över nypoppade popcorn.
  • Lava - Isländskt havssalt har blandats med aktivt kol, vilket gett saltet en mörk färg och spännande smak. Överraska gästerna med det svarta saltet på kött, fisk, skaldjur och frukt.

Salterna kommer i snygga glasburkar som med fördel kan ställas fram på matbordet. Burkarna förpackas i en stilren ask från Saltverk - redo att ges bort till matälskaren och hemmakocken (för de som inte vill behålla burkarna själv)!

Om Saltverk:
Saltverks havssalt är ett krispigt och mineralrikt salt, producerat med enbart energi från termalkällor (heta källor) på nordvästra Island. Saltet skördas för hand och tillverkas med samma traditionella och miljövänliga metod som använts sedan 1700-talet.

Om presentsetet:

  • Innehåll: 4 x 90 g isländskt havssalt (totalt 360g).
  • Mått, förpackning: 24 x 7,5 x 6 cm.
  • Mått, glasburk: ca 7 x 6 x 6 cm.
  • Vikt: ca 860 g.

Innehållsförteckning:

Arktisk timjan: Flingsalt, arktisk timjan.
Björkrökt: Flingsalt, björkrökt.
Lakrits: Flingsalt, rålakritspulver.
Lava: Flingsalt, aktivt kol.

Se även: